Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın çabucak tahliyeye imkân veren yangın kapısı, sair zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using maden materials and hayat withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Bir örgüda kullanılan partner merdivenlerden yangın ve vesair ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri başka kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir dokumadadır.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın takkadak insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya doğru ve kolayca açılabilen dokumaya sahiptir.

Yangın kapısı acil çıkış derunin kullanılacaksa o devir zaruri koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak arama altına allıkınmasına yardımcı olabilir ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Külüstür örgülarda ve yangın merdiveni alanı dar olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına olanak vermektedir. 

3-) Yangın merdivenini sahanlığı yaygınlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının degajeliğinden azca olmamalıdır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde bir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısının (acil çıkış kapkaloriın) omurga amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki duman, yangın, kavara vs. üzere durumlarda bir anlamda Yangın Merdiveni Kapısı izolasyon sağlamlayarak bu menfi koşulların gayrı katlara intikalini mâni olmak veya olanaklı olduğu derece geciktirmektir.

Binalarda yangın güvenliği diyince maşer arasında ilk akla mevrut yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik yangın merdivenleri ile müteallik durumu konutlar yürekin ikiye ayırmıştır.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu tip sebebiyle kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin katı teselsül opsiyonel olarak kızılınan hidrolik posta ile daha pıtrak tasarruf sağlanabilir.

Report this wiki page